Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за 156 1,8TS SW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за 156 1,8TS SW

Здравейте,
    Пиша отново относно покупка на 156ца, предния път се отложи малко покупката, но сега нещата отиват на към сериозно. Тъй като миналия път темата се превърна в спор за бензин с/у. дизел и бе заключена, сега пак пускам тема, но за конкретен модел.
    Интересува ме 1,8TS Sportwagon от 2003та година (модел 2004). Колата е на 183 хил км. Няма да се купува от Бг и няма да се кара в Бг.
    Основните ми питания са относно надеждност на двигател и електроника и по-скоро:
    -има ли си "детски болести"
    -1,8 добър двигател ли е (като ресурс, динамика и разход)
    -колянови валове, глави, сегменити, клапани, гарнитури и т.н. често ли заминават (ест зависи от карането, но като цяло надеждни ли са)
    -съединителите надеждни ли са, маховиците разтропват ли се
    -лесен ли е за обслужване и ремонти (има ли добър достъп)
    -след смяна на ангренаж е, какво върви със смяната на ангренажа обикновено

Това са ми основните колебания за модела, приемам съвети и препоръки за огледа на колата, тъй като още не съм ходил да я видя.
    Благодаря на отзовалите се!

Всичко е просто късмет !!!!

П.П.
    имал съм 1.8 тс за 2 г. никога несъм имал и дребен проблем. Купих я на 120 К продадох я на 200 К (по километраж)
    П.П.П.
    Аз не понасям да имам и дребен проблем !
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ако действително е след смяна на ремъци е добре, по принцип на запад и водната помпа сменят с това.......
      Слушай двг да не прихлопва и се надявай да си късметлия.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
      X